Geplaatst op Geef een reactie

Stilte voor de storm?

Het is 23 december, de dag voor kerstavond, maar ook de dag voor mijn verjaardag. Afgelopen tijd ben ik bezig geweest met het opruimen van mijn woning, het kopen van cadeau’tjes, maar ook heel veel werken. Naast mijn kantoorbaan help ik een vriendin in het weekend in haar kledingzaak, want het vinden van personeel blijkt een probleem te zijn en de zaken gaan te goed om zonder extra handjes de boel draaiende te houden.

Kijk eens op www.mybajka.nl om te zien waar ik uit hang

Daar zit ik dan op de bank, met een glaasje wijn en mijn laptop op mijn schoot, ontspannen in afwachting van wat er komen gaat. Voor het eerst sinds zolang het me kan heugen heb ik vrij genomen voor mijn verjaardag, zodat ik op kan blijven om te kunnen ervaren dat de teller op 36 komt te staan. Dit keer heb ik er minder moeite mee om ouder te worden.

Het plan voor morgen is nog een beetje vaag, precies zoals ik het fijn vind. Wat ik ga koken voor mijn gasten weet ik in grote lijnen al, ik ga voor gemak en maak hindoestaanse roti. De vegan roti met tempeh en de roti met kip worden vergezeld door een tabouleh met granaatappelpitjes. Als desert baklava met vegan-ijs van de vrienden B&J.

De kerstboom staat op en de cadeau’tjes liggen eronder, nu rest enkel nog het kerstontbijt. Om hier een invulling aan te kunnen geven kost me een nachtje erover slapen. Vanaf nu werp ik af en toe een schuin oog op mijn kerstboom(pje), terwijl ik me bezig ga houden met mijn meest ontspannende activiteit; sieraden maken.

Geef een reactie