Genieten van de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan, door sommigen wordt deze periode bestempeld tot de leukste tijd van het jaar. Ik benijd deze mensen, want ik ervaar veel chaos en stress en geforceerde gezelligheid. Wat doe ik fout? Of misschien beter, wat doen die enthousiastelingen goed?

Het probleem zit met name erin dat ik nooit tevreden ben. Dat klinkt heel ondankbaar, maar vooral ontevreden met mijn eigen resultaten. Als een kip zonder kop ga ik aan de slag met alle ideeën die in me op komen. Van tevoren is er niet nagedacht over de haalbaarheid van mijn plannen, want dat kost tijd. Maar ook hier geldt; houdt de verwachtingen laag, dan kan het alleen maar meevallen. Een andere benadering kan zijn; leg de lat lager en stel eenvoudigere doelen voor jezelf. Om het helemaal af te maken kan er ook nog een beloning vooraf bepaald worden wanneer de doelen zijn behaald.

Hoe gaan we dit varkentje dan wassen?

De eerste reeks feestdagen start over 10 dagen, waarbij ik 24 december af trap met mijn verjaardag. Het plan is om een etentje te geven voor een aantal vriendinnen die geen verplichtingen hebben op kerstavond. Daarbij moet ik niet onbelicht laten dat ze me zeer dierbaar zijn en dat ik erg dankbaar ben dat ze mijn verjaardag willen en kunnen komen vieren. Het programma bestaat dus uit gezellig samen eten, ik zal dan koken. Omdat het gezelschap vanuit het zuiden van het land naar Amsterdam afgereisd komt zal het honger hebben als een paard. Misschien dat we nog even de bloemetjes buiten gaan zetten in Amsterdam. Voor de kerstochtend wil ik een kerstontbijtje serveren met cadeautjes onder de kerstboom.

Hiervoor moet geregeld worden:

  • Dinertje met een vegan variant van hetgeen ik ga bereiden for my vegan friend
  • Outfit en tickets voor een avondje op stap
  • Kerstontbijt met kerstboom en cadeaus

Okay, dus nog 10 hele dagen om dit voor elkaar te krijgen, zodra ik dit verhaal op www.guanyinjewels.nl heb gezet begin ik met het huis op te ruimen (studio 30m2). De volgende stap is het maken van een planning zodat de klusjes niet aankomen op de laatste dag van de ‘zeeën van tijd’.

Okay, dus nog 10 hele dagen om dit voor elkaar te krijgen

Op eerste kerstdag gaan we met de vriendinnengroep die is blijven logeren naar de Efteling. Hopelijk is het geen hondenweer en kunnen we daar betoverd worden in het sprookjesbos. De organisatie vanaf dit punt is een gezamenlijke verantwoordelijkheid dus dit wordt weer genieten.

In de avond zullen we bij een van de meiden in Maastricht gaan logeren, hopelijk gaat zij net zo relaxed deze feestdagen in als ik!

Note: ik realiseer me dat ik de hele beestenboel heb betrokken in mijn verhaal, geen van hen heeft hieronder geleden. Sterker nog, december 2019 heb ik tot nu toe doorgemaakt als vegetariër!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!