Geplaatst op Geef een reactie

De weelderige zomer van 2019

Wapperende jurken van luchtige stofjes met een fleurige print, zorgen voor romantiek in het straatbeeld. Als tegenhanger zijn er de overwegend sportieve outfits die je in één oogopslag weer mee terug nemen naar de jaren negentig. Terwijl deze looks contrasterend zijn, hebben ze een ding gemeen, er wordt veel vrijheid gegeven in het maken van creatieve combinaties. 

Wie er nog niet verzucht heeft ‘wat een zonde dat ik die van vroeger heb weggedaan’, beleeft deze mode waarschijnlijk voor het eerst. Denim rokken, een nauwsluitende tuinbroek en dat spijkerjasje, zouden het nu echt goed doen. Ook de sandalen met een blokhak voor onder een flairpants worden als een deja vu weer op de toonbank gezet om door jou afgerekend te worden. 

Ook met sieraden is alles weer mogelijk, grote statement oorbellen en kettingen mogen weer de aandacht trekken. Maar de minimalistische gouden kettinkjes houden ook standvastig vol, deze lijken niet meer van het podium te verdwijnen. 

Voor mijn webshop is het moeilijk kiezen, er is zoveel leuks! Het is me toch gelukt om een mooie collectie te verzamelen, deze zal ook nog wel blijven groeien met al die verleidingen.

Geplaatst op Geef een reactie

GuanYin Jewels: introductie

Toen ik nog een jong meisje was, droomde ik ervan om modeontwerpster te worden, maar ook de fase van dierenarts, ontdekkingsreiziger, bioloog en bloemist hebben de revue gepasseerd. Dat waren dromen voor de verre toekomst.

Waar ik toen al veel tijd aan besteedde was het maken van sieraden met kraaltjes. Gedetailleerde creaties hielden me uren bezig. Ik leerde door trial and error op het moment dat ik mijn visnet-topje geheel uit vissersdraad en kraaltjes aan deed en de boel uit elkaar sprong omdat er geen stretch in zat.

Wilde ideeën, mooie ontwerpen, creatieve uitspattingen, mijn hoofd zit er altijd vol mee. Helaas te weinig geduld en focus om er een gestructureerd plan voor op te zetten. Met de zelfkennis waar ik over beschik, heb ik besloten om geen carrière te maken in de creatieve branche. Zonder duidelijke richtlijnen zou ik alle kanten op fladderen en waarschijnlijk met moeite een goed belegde boterham op de plank verdienen. Dus, een functie op de financiële administratie is het uiteindelijk geworden, waarbij een stabiel inkomen is gegarandeerd.

Ik denk dat ik niet hoef toe te lichten dat hiermee de liefde voor het creëren over was. De passie laaide weer op toen ik een vriendin met haar modezaak uit hielp. De sieraden die zij verkocht waren mooi, maar ik beeldde een mooiere variant hiervan in. Ik zag wat er nodig was voor een betere afwerking, een verfijnde compositie van kleuren, dus ik ging aan de slag.