Selfcare tip 2 Stel een hoofddoel op, een droom waar je naartoe wilt werken

Omdat we nog aan het begin van een nieuw jaar zitten, kunnen de plannen nog gesmede worden. Misschien heb je al een lijst met goede doelen opgesteld voordat je 2021 in ging. Dat is mooi, dan heb je de eerste week van een betere manier van leven al achter de rug. Vaak verslapt de focus na een tijdje als je een aantal losse voornemens hebt die je routine drastisch aanpassen. Voordat ik wil beginnen met Selfcare tips met theetjes en hydraterende gezichtsmaskertjes, wil ik nog deze praktische tip delen. Stel een hoofddoel voor dit jaar (of een meerjarenplan is ook mogelijk) op, een droom waar je naartoe wil werken.

Selfcare tip 2: Stel een hoofddoel op, een droom waar je naartoe wilt werken

Om je hoofddoel te kunnen realiseren, zal je vaak ook subdoelen moeten stellen. Mijn hoofddoel is om een reis naar Indonesië te maken (zodra dat weer mogelijk is), om dit te kunnen realiseren moet ik aan een aantal subdoelen voldoen. Ik heb geld nodig voor de reis (subdoel), dus ik wil bewuster omgaan met mijn dagelijkse uitgaven, ik wil dat mijn bedrijf winstgevend wordt en ik wil geld opzij zetten.

Nu heb ik drie manieren beschreven hoe ik naar mijn subdoel toe kan werken, die manieren mogen nog concreter. De eerste manier bijvoorbeeld, bewuster omgaan met de dagelijkse uitgaven, een app die al mijn uitgaven categoriseert, helpt mij hierbij. Een ander subdoel is dat ik de taal wil leren (Bahasa Indonesia). Dagelijks een oefening op mijn talenapp vergt wel wat toewijding maar ik wil niet met mijn mond vol tanden komen te staan, de gedachte daaraan motiveert me om te oefenen.

Met je doel voor ogen, voelt een aanpassing niet meer als hele opgave

Ik noemde al een droom waar je naartoe wilt werken, het zou het mooiste zijn als jouw hoofddoel je ook zo’n gevoel geeft als jouw liefste wens. Als je je doel voor ogen kunt houden bij alle aanpassingen die je nu doet, voelen ze niet meer als een hele opgave, hoogstens als een kleine opoffering voor iets wat je heel graag wilt.

Bekijk hier de selfcare tip van vorige week!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!