Selfcare tip 1 Ruim je domein op, maak je huisje gezellig 

De eerste tip die ik wil delen is misschien wel de minst aantrekkelijke. Geen slimme strategie als je bedenkt dat jou graag als frequente bezoeker op mijn website ontvang. Maar we moeten ergens starten en naarmate we elkaar beter leren kennen zal mijn gastvrijheid blijken.

Ruim je domein op, maak je huisje gezellig 

Misschien ben je ook opgegroeid met deze wetenschap; Een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimd hoofd. Nu ben ik op een leeftijd dat mijn ouders mij niet meer opdragen om mijn kamer op te ruimen. Maar het advies wat ik altijd zo makkelijk in de wind wuifde, geldt nu meer dan ooit. Met rust in huis, is er meer rust in het hoofd.

Vorig jaar is het jaar van het thuiswerken geworden, hier was ik totaal niet op voorbereid. De hoge werkdruk, het gebrek aan sociale contacten en de grote mate van prikkels (rommel) thuis, hebben dan ook hun tol geëist. Ik ben met een burn-out ‘thuis komen te zitten’. Het gaat alweer stukken beter en ik ben weer voor een groot deel aan het werk. Maar ik heb geleerd dat ik beter voor mezelf moet zorgen. In de waan van de dag worden de signalen die ons lichaam geeft niet meer opgemerkt, daarom moeten we hier zelf alert op worden.

Om te kunnen werken aan onszelf is een fijne werkplek een vereiste, een ruimte waar je even helemaal tot rust kunt komen. Misschien ben jij net en geordend en hoef je geen extra aandacht te geven aan opruimen. Kun je de ruimte waar je meest verblijft nog gezelliger maken met een mooie plant bijvoorbeeld? Het zijn nog flink wat donkere dagen die we door moeten komen, een mooie lamp kan mogelijk bijdragen aan een prettige sfeer op je werkkamer.

Ik deel deze eerste tip en ga dan aan het opruimen, volgende week zaterdag laat ik weten of het mij heeft geholpen. Opmerkingen van jou zijn altijd welkom, doe alsof je thuis bent 😉

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!