Een (ramp)zalig jaar loopt op z’n eind

De goede voornemens en de mooie plannen staan nog vers in mijn geheugen, het jaar twintig-twintig, wat klonk dat mooi! Het is niet allemaal negatief, er zijn ook mooie dingen ontstaan. Maar wat buiten kijf staat is dat we allemaal een mate van machteloosheid hebben ervaren. Ook de ondernemer die soepel inspeelde op de ontwikkelingen, werd soms keihard uitgelachen door het virus met diens grillen.

Na een jaar waarin meedeinen met de storm de enige optie was, ben ik moe. Ik durf weinig te verwachten van het nieuwe jaar, waarbij ‘het nieuwe jaar’ eigenlijk vooral een planmatige overgang zal hebben. In een pessimistische bui lijkt het gevoel van verheugen een gevoel wat niet snel zal wederkeren. Laat ik nou buiten een kort buitje geen pessimist zijn. Als individu hebben we weinig invloed op de situatie, de realist in mij denkt dat dit ook nog wel even zal duren. Met even duren bedoel ik dat aan het eind van 2021 ik mij weer durf te verheugen op het nieuwe jaar. Maar okay, de voornamelijk optimistische ik, bedacht dat het goed is om ons te richten op die dingen waar we wel invloed hebben. Ik kan het regenen niet stoppen, maar ik kan wel veranderen hoe dat voor mij voelt.

Wat mijn goede voornemens voor 2021 inhouden is nog niet helemaal uitgewerkt, maar een klein zaadje is al gepland. Er komt een vernieuwde website aan en ik wil GuanYin Jewels als een logische activiteit in mijn leven plannen. En dan nog iets.. Self-care is afgelopen jaar als iets noodzakelijks gebleken, al weet ik nog niet helemaal wat daar allemaal onder kan vallen. Wat ik wel weet, is dat de trein blijft doordenderen als ik niet aan de noodrem trek. Als je het leuk vindt, mag je met mij mee op ontdekkingsreis. We nemen niet de hogesnelheidstrein, maar eerder de Peking Express. Ik ga iedere zaterdag van 2021 een Self-care-tip delen, die ik natuurlijk ook zelf probeer. Om in de sfeer van het reizen te blijven, het gaat niet alleen om het eindstation, maar ook om de reis zelf, in dit geval de ontdekkingstocht naar datgeen waardoor we ons goed gaan voelen. 

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!