Selfcare tip 3 Het gaat beter met een buddy

Voor dit jaar zat ik nog niet klaar met een lijst goede voornemens, ervaring uit het afgelopen jaar leerde me dat in tijden van de Coronacrisis, plannen lastig is. Ik heb nu een aantal hoofddoelen opgesteld en bedenk elke zaterdag een selfcare tip die daarop aansluit. Die selfcare tip deel ik met jullie en daardoor voel ik de plicht om deze ook echt uit te voeren. Zoals in mijn eerste Selfcare tip over het opruimen van je huis, daar ben ik nog steeds mee bezig. Maar ik merk ook dat ik het steeds fijner vind om thuis te zijn omdat het steeds meer mijn eigen plekje wordt.

Het beste werkt het om met iemand samen wat te doen, of om er met iemand over te kunnen sparren. Vanmiddag ga ik bijvoorbeeld met een vriendin hardlopen, sporten valt ook onder een hoofddoel van dit jaar. Als ik me voorneem om een rondje te gaan rennen, dan  word ik vaak vindingrijk in het vinden van argumenten om niet te gaan. Ik denk dat het zo gaat regenen, misschien is het beter om eerst nog wat op te ruimen, morgenochtend ben ik waarschijnlijk meer in vorm…

Het beste werkt het om met iemand samen wat te doen, of om er met iemand over te kunnen sparren

Maar naast de voor-de-hand-liggende sportmaatjes, kun je ook voor je andere doelen een buddy vinden. Nu het thuisrestaurant al een geruime tijd geopend is, wil ik me meer richten op wat culinaire uitdagingen. Een vriendin van me is al een tijdje bezig om de nationale gerechten wereldwijd op haar tafel te krijgen, het is erg leuk en motiverend om recepten met elkaar uit te wisselen. Of gewoon af en toe bij elkaar te komen eten, ik verheug me al op de Shakshuka! Met mijn vriend heb ik vaste dagen in de week afgesproken wie er kookt.

We zitten nog in de fase dat we nog een goede indruk op elkaar willen maken, dus we pakken beiden flink uit. Een beetje een tegenhanger daarvan is de wens om een paar Corona kilootjes kwijt te raken, nu ken ik toevallig iemand die dezelfde wens heeft. De dagen dat ik niet de focus heb op culinaire hoogstandjes, delen we lekkere koolhydraatarme recepten. De focus ligt wel echt op eten merk ik bij het schrijven van deze alinea, dat zorgt in deze tijd voor mij wel voor verbinding.

Het thuisrestaurant is al een geruime tijd geopend 

Op social media krijg ik de laatste tijd ook veel uitnodigingen om samen te werken. Een gelijkwaardige samenwerking  kan ook wel tot synergie leiden, het lastige is dat je een persoon niet kent. Mijn intentie is wel om er een leuke samenwerking uit te halen, alleen nog even een partner vinden met dezelfde doelen.

Lees hier de selfcare tip van vorige week!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!