Selfcare tip 4 Schrijf de positieve momenten op

Er komt zoveel op ons af, terwijl velen van ons aan huis gekluisterd zijn. De avondklok werpt nog een nieuwe schaduw over onze dag. In mijn blog heb ik toegelicht waarom ik deze Selfcare tips deel, ik denk na over waar mijn eigen behoefte ligt en ik hoop dat het jullie ook kan helpen.  Deze week is er iets in mijn situatie veranderd. In Selfcare tip 3 beschreef ik nog dat mijn vriend en ik graag voor elkaar koken, maar mijn gerechten gingen niet meer als liefde door zijn maag.

Soms is het lastig om de fijne dingen van het leven te zien als er een vervelende gebeurtenis heeft plaatsgevonden.  Maar het geeft me wel de volgende tip; schrijf aan het einde van je dag een positief moment van die dag in je agenda. Hiermee loop je de dag nog eens na en realiseer je je beter de dingen waar je dankbaar voor mag zijn. Als je na een periode van bijhouden nog eens terugbladert, zal je zien dat er best wat fijne momenten tussen zitten.

Schrijf aan het einde van je dag een positief moment op

Mijn zware dag heb ik in mijn agenda afgesloten met de woorden: Hart gelucht onder het genot van een borrel bij Hannah en Martin. Maar het had ook het fijne gesprek kunnen zijn wat ik had met een vriendin. Het kan ook iets zijn waar je dankbaar voor bent, of iets wat je heeft laten lachen.

Lees je deze selfcare tip met het idee dat er bij jou echt geen leuke momenten zijn? Dan kun je je agenda gebruiken door een doel op te schrijven in de ochtend, als je in de avond ziet dat het je gelukt is, dan heb je ook je mooie moment. Het is misschien een idee om dat doel in het begin laagdrempelig te houden, bijvoorbeeld 1,5 liter water drinken op die dag. Als het bijna gelukt is, kun je het nog snel in orde maken voordat de dag voorbij is. Of geef een reactie op deze selfcare tip en ik zal je een reactie geven waar je blij van wordt, ik ga het proberen in ieder geval.

Geef een reactie op deze tip en ik zal je een reactie geven waar je blij van wordt

Het gaat er uiteindelijk om dat je oefent met het waarderen van de kleine dingen die we hebben. Want juist nu zijn die kleine dingen van groot belang. En we hoeven niet af te wachten tot iets goeds ons overkomt, we kunnen er ook zelf iets voor doen. Als het jou leuk lijkt om ‘s avonds op te schrijven dat je een mooie wandeling hebt gemaakt, hup!, trek die stevige stappers van je aan en begin te lopen.

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!