Selfcare tip 8 Organiseer een thema-get-together

Mijn Selfcare-tips gaan vaak over sociale aangelegenheden, omdat de mens een sociaal wezen is, ikzelf misschien wel in meerdere mate. Ik denk dat een goede balans tussen me-time en sociaal doen, belangrijk is om je goed te voelen. De juiste verhouding hiertussen is voor iedereen anders natuurlijk. Er is op dit moment genoeg gelegenheid voor mij om alleen te zijn, de sociale momenten vergen nu meer organisatie. Gelukkig heb ik een compagnon (vriendinnetje Raisa) in het bedenken van thema-get-togethers, dus ik hoef ze niet allemaal zelf te bedenken. Zo hadden we laatst een Pizza-party, geheel binnen de toegestane kaders van de Corona-maatregelen.

Een goede balans tussen me-time en sociaal doen

Die Pizza-party had weinig organisatie nodig, bij Pazzo Noord in Amsterdam is er een groot plein, op dat moment zonovergoten. Genoeg plek om te zitten en de 1,5 meter in acht te nemen. Pizza’s werden bezorgd en de Italiaanse muziek werd vervangen met een goed alternatief, een gezellig geluid van onze stemmen. Natuurlijk is dit op meer plaatsen mogelijk, maar doe het in overleg met de restauranteigenaar. Max de mede-eigenaar van Pazzo Noord kon ons vertellen dat er mogelijkheid was om te zitten (geen terras, want dat mocht toen nog niet) en hij zorgde voor de lekkerste pizza’s (echt de lekkerste).

Italiaanse muziek werd vervangen met een gezellig geluid van onze stemmen

Met de komst van mijn lievelingshondje Indah, heb ik niet alleen meer aanspraak (mijn hond en ik spreken met elkaar) van haar, maar zodra we de deur uitstappen is er een verhoogde kans op een babbeltje. De hondenbaasjes uit de buurt ken ik inmiddels en ik neem deel aan de honden-uitlaat-appgroep. Op deze manier hebben hond en mens even een kortstondig maar waardevol sociaal moment op de dag.

Het is niet altijd en alleen maar mooi weer in Nederland, daarom houd ik het in deze blog niet bij 1 idee. Wat dacht je van de thema-get-together Beauty-care-saturdays met hydraterende gezichtmaskertjes, detox-theetjes en een paar lieve vriendinnen? Thee&meditatie, cocktail-sleepover, DIY-together, virtuele yogasessies, virtuele quiz (kant-en-klaar of met eigen quizmaster) of een online diner/kookworkshop.

Een jaar geleden rond deze tijd had ik het ontzettend moeilijk omdat ik me erg eenzaam voelde. Mijn sociale leven in Amsterdam was heel erg beperkt en ik hield me strikt aan het verzoek vanuit de regering om geen onnodige reizen met de trein te maken. Ook de angst voor het virus zorgde ervoor dat ik vooral alleen was om zo op gepaste afstand van iedereen te blijven. Nu een jaar later, voel ik me totaal niet meer eenzaam. Minimaal 2 keer in de week ga ik buiten sporten met een groepje, op gepaste afstand maar toch heel gezellig en gezond. Op donderdagochtend vóór het werk de hardlooptraining van Dave (Running Holland https://runningholland.nl) in het Oosterpark, dragen ook bij aan een gelukkig en vitaal leven. Pauzes worden geregeld opgevuld met walks&talks onder het genot van een koffie en een vriend in het park.

Nu een jaar later, voel ik me totaal niet meer eenzaam.

En, de terrassen zijn weer geopend! Hiermee opent de buitenwereld zich weer een stukje verder voor ons. Ik ben blij dat er nu ook wat meetings mogelijk zijn met mensen die je niet direct bij je over de vloer zou willen hebben. Lekker op het terras op neutraal terrein, om nog even af te kunnen tasten of het een hechter contact zal worden of niet. Ik verheug me op het nieuwe normaal, als deze verdacht veel lijkt op het oude normaal tenminste. Maar ik neem ook mijn positieve ervaringen daar mee naartoe, want hopelijk was dit een unieke situatie en was dit een eenmalige kans om dit te leren. Tot de tijd dat we ons weer vrij kunnen bewegen, heb je misschien wel iets aan mijn tips. Je bent welkom als je vragen hebt over de uitvoerbaarheid 😉

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!