Selfcare tip 7 Soms mag het regenen

Eigenlijk had ik voor de Selfcare tip 7 een verhaal klaar staan boordenvol leuke ideeën, om binnen de kaders van de Corona maatregelen te kunnen doen. Een en al positiviteit. Maar ik voel me nu even niet zo positief en ik miste de oprechtheid in mijn eigen tekst. Het kostte me een paar uur aan innerlijke strijd, voordat ik kon accepteren dat deze zondag niet met vrolijkheid gevuld zou worden. Ik voel me slecht en heb verdriet, laat het er maar zijn. De acceptatie gaf al snel verlichting, de druk die ik mezelf had opgelegd om van mijn vrije zondag te genieten, gleed van mij af.

Ik voel me slecht en heb verdriet, laat het er maar zijn

Nu er ruimte kwam voor mijn gevoel, bedaarde ik. Ondernemend als ik ben, heb ik vorm gegeven aan de ruimte voor mijzelf. Eerst naar de winkel voor comfort food en onderweg heb ik mijn zelf opgelegde plicht om een Selfcare tip te delen, losgelaten. Het tegenovergestelde van waar ik bang voor was gebeurde. Ik was bang voor een waardeloze dag, maar ik kreeg weer energie om in beweging te komen. Wel een beetje zonde van die uren strijd met mijzelf, maar zonder weerstand geen groei. Ik hoop dat ik een volgende keer sneller aan deze les terugdenk. Het is okay om je een keer niet goed te voelen, zolang je maar goed voelt.

Het is okay om je een keer niet goed te voelen,

zolang je maar goed voelt

De druk om altijd maar mooi weer te spelen is enorm, het is een toneelstuk wat elke dag -en de hele dag door wordt opgevoerd. Misschien is het ook wel beleeft om mee te spelen. Het geprogrammeerde antwoord op de vraag ‘hoe het met je gaat’, is ‘goed, goed’ gepaard met druk knikken alsof je jezelf wilt overtuigen. Ik ben er wel achter gekomen dat ik niet meer in mijn rol kan blijven. Als er met oprechte interesse gevraagd werd hoe het met me gaat, borrelde er tranen op en was ik mijn tekst kwijt. Dit hing natuurlijk samen met mijn burn-out, wees maar niet bang om het me te vragen, ik kan er nu goed mee omgaan. Ik heb geleerd om eerlijk te zijn tegenover mijzelf en een ander. Voorheen werden emoties onder strikt regime (mijn regime) binnengehouden, op een onbeheerst moment persten ze zich naar buiten. Nu emoties meer vrijheid hebben gekregen, heb ik er meer controle over.

Er borrelde tranen op en ik was mijn tekst kwijt

Een extra uitdaging wat komt kijken bij het thuiswerken is dat het lastiger is om signalen van een ander op te pikken. Waar je op de werkvloer een collega uitnodigde voor een koffie om even het hart te kunnen luchten, zie je nu niet wanneer iemand er behoefte aan heeft. De beperking die er ligt op elkaar bezoeken en de avondklok, helpen ook al niet mee. Maar je hoeft niet altijd mooi weer te spelen, soms mag het regenen. Je helpt elkaar en jezelf om duidelijk te zijn als het regent, er is altijd een plekje om te schuilen, ook bij jezelf.

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!