Selfcare tip 6 Maak het beste van thuiswerken

Maak het beste van thuiswerken, dat begint mijn levensmotto te worden van de afgelopen 11 maanden. Vanaf halverwege maart 2020 zit ik thuis en ik heb het eigenlijk al die tijd verkeerd aangepakt. De eerste maanden op mijn tuinstoeltje meer dan fulltime doorwerken zodat al het werk ‘af’ kwam. Nu lach ik om mijzelf, want werk komt nóóit af! Met mijn laptop als middelpunt van mijn leven, doordeweeks en af en toe in het weekend, gaf ik geen gehoor meer aan mijn eigen behoeften. Ik heb mezelf echt over-de-kop gewerkt, nu ga ik er een selfcare tip over schrijven.

Ik heb mezelf over-de-kop gewerkt, nu schrijf ik er een selfcare tip over

Als je de luxe hebt dat er in je huis een aparte werkkamer ‘over’ is, dan is dat natuurlijk het allerbeste. Richt bij voorkeur een aparte werkplek in, waar je gaat zitten om te werken, maar ook kan verlaten als je klaar bent. Ik heb zelf een grote tafel waarvan ik 1 hoek heb gereserveerd voor mijn laptop en mijn beeldscherm, zodat er geen gedonder kan ontstaan met kabels en stopcontacten in de ochtend. Pennen en een notitieblok binnen handbereik, alles na de chaos van een werkdag weer netjes geordend.

Richt bij voorkeur een aparte werkplek in

Als je nog geen routine hebt, start een routine! Die kan bijvoorbeeld bestaan uit een wandeling met de hond, een douche gevolgd door een kop koffie en lees wat uit de krant voordat je aan je werkdag begint. Vul de tijd tussen het ontwaken en de start van het werk op met een ritueel wat bij jou past, misschien moet je dan wel iets eerder opstaan. Mijn plan is dat ik voor het douchen een korte wandeling maak met Indah (de hond), na mijn kopje koffie start ik mijn laptop pas op. Voordat ik een taak oppak of een meeting in ga, ik eerst 15 minuten de tijd neem om mijn planning te bekijken en voor mijzelf na te gaan waar ik die dag behoefte aan heb. Die behoefte kan zitten in een maaltijd die ik wil koken, een boek waaruit ik wil lezen of bijvoorbeeld lekker een stuk gaan wandelen of even in de zon zitten. De behoefte voor die dag leg ik naast de werkplanning en dan kijk ik waar er ruimte is, mogelijk gewoon na werktijd. Voor wat de werkplanning betreft, plan realistisch, dat is waarschijnlijk iets minder dan wat jij realistisch vindt.

Vul de tijd tussen ontwaken en de start van het werk met een ritueel

Werk met pauzes gedurende de werkdag, even wat momenten zonder scherm. Loop een blokje om, ga even in de tuin zitten of drink even een kopje koffie -of thee, even zonder je telefoon. Op de meeste telefoons zit een functie dat je gemiste oproepen kunt raadplegen en berichten blijven ook staan op ongelezen totdat jij ze opent. Laat ze maar even wachten tot na je pauze. Kun jij ontspannen zonder op je telefoon te kijken? Heb je enig idee hoe vaak jouw gezicht op een dag wordt weerspiegeld in je telefoonschermpje? Ik kan je er ook geen antwoord op geven, maar ik heb tijdens het schrijven van dit stuk al zeker 6 keer gekeken. Gewoon, omdat ik even moest wachten op inspiratie. Herken je dat? Mogelijk is de Digital Detox wel iets voor jou als je jezelf meer rust, creativiteit, geluksmomenten én tijd wil geven.

Meer rust, creativiteit, geluksmomenten én tijd

Als Happlify Crew member mag ik 1 Digital Detox gratis weggeven!

Happlify biedt de Digital Detox op dit moment aan voor een heel aardig prijsje, zoals je wellicht via de bovenstaande link hebt gezien (klik op het zuivelpak). Maar het kan nog beter, ik mag er namelijk 1 gratis weggeven! Om mee te doen ga je via de link die je naar de Digital Detox leidt, naar Happlify, schrijf je in voor de nieuwsbrief bij ‘Happy thoughts’ onderaan de pagina. Reageer op deze Selfcare tip met het antwoord op de volgende vraag:

Wie heeft Happlify bedacht en gecreëerd?

Nog een kleine boodschap om deze Selfcare tip volledig af te ronden. Beloon jezelf ook voldoende, het is niet makkelijk om hele dagen thuis goed werk te leveren. Af en toe ga ik voor een extra lekkere koffie naar Baretto, een koffiebar bij mij tegenover. Zelf maak ik ook goede koffie, maar bij Baretto is het weer eens wat anders, heerlijk met een leuk praatje erbij. Als je zelf niet zo’n koffiefreak bent als ik, mag het ook iets anders zijn natuurlijk 😉

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!