Happiness te koop

Gelukkig zijn, is het hedendaags streven. Een gelukkig persoon is aantrekkelijk en wordt omringd met mensen die graag in dit geluk willen delen. Op de socials zie ik vrolijke gezichten van familie, vrienden en bekenden en ik ben blij om dit te zien. Maar op die momenten dat ik naar het geluk van de anderen kijk, ben ik zelf niet in de mood om een inkijkje in mijn leven te delen. Wat gaat hier mis?

Leef ik mijn leven wel op de juiste manier, vraag ik me dan af, als ik mezelf vergelijk met al die gelukkige mensen. Laten we de situatie even relativeren! Ik kijk maar weinig op mijn social media accounts, omdat ik meestal met belangrijkere dingen bezig ben. Als ik leuke dingen ga doen, geniet ik graag van het moment en neem ik alle indrukken in me op. Ik ben niet erg fotogeniek, vooral als ik lach zie ik er raar uit, vind ik. Dus voor mij hoeft die foto niet zo nodig. Is het dan wel terecht dat ik het geluk op een foto van een ander benijd?

Ik mag niet klagen, ik heb een goed leven, maar dat wil ik me wel meer bewust van zijn. Weet ik eigenlijk wel wat mij blij maakt? En is het wel de bedoeling dat je constant loopt te pieken in je geluk, of wordt het dan allemaal te gewoontjes? Kun je ongelukkig worden van het nastreven van geluk? Ik word wel altijd blij van vraagstukken, dus ik zit weer met een glimlach op mijn gezicht (het ziet er helemaal niet raar uit trouwens).

Om aan je geluk te werken, is er wel tijd en aandacht voor nodig. Dit is je eigen verantwoordelijkheid en alle winst mag je zelf houden. Als je er serieus mee aan de slag gaat, dan is rendement vrijwel gegarandeerd, een goede investering dus!

Het kan nogal een zoektocht zijn om te ontdekken waar je blij van wordt. Een aantal dingen zullen je wel bekend zijn, maar soms moet je eerst een ervaring opdoen om te weten of iets bij jou past. En in ons drukke bestaan is het soms lastig om de prioriteit bij je geluk te leggen. Op 10 september is het boek Happlify your life van Mariko Naber gepubliceerd en dat is ook goed nieuws voor jou! Dit boek dient als een gebruiksaanwijzing voor een blijer leven en bevat naast een gemakkelijk omschreven uitleg over geluk, ook een leidraad om binnen 52 weken jouw eigen geluk te vinden.

Ik heb het boek al voor mijzelf aangeschaft en een extra exemplaar om cadeau te geven aan een vriendin, die ik wel wat extra geluk toewens. Ik kende Mariko al van Happlify.nl waar ik samen met een hoop happy ondernemers producten aanbied waar je blij van wordt. Toen Mariko vertelde over haar boek, wist ik dat we dit nodig hebben voor nog meer geluk. Daarom is het boek Happlify your life ook te koop in mijn webshop als self-care product.

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!