Wat zullen we deze zomer gaan doen?

Sinds het delen van mijn vorige blog, realiseer ik me dat mijn leventje er best weer goed uit is gaan zien. Misschien heb ik nu al het leven waar ik steeds naartoe gewerkt heb, langzaam realiseer ik me dit. ‘Hartverwarmend’ vind ik het perfecte woord om het effect van de reacties op mijn vorige verhaal te omschrijven. Een medeleven wat uit de lieve woorden naar voren kwam, had ik nooit verwacht. Het accent lag in mijn vorige verhaal erg op het missen van mijn dierbaren en het einde van een relatie. Ondertussen vul ik mijn dagen met tijd voor mijzelf, maar ook is mijn sociale leven weer wat op gang gekomen. Een vriendin komt naar me toe vanuit Maastricht zodra ze de mogelijkheid ziet en er staan nog wat bezoekjes op de planning. Ook vraagt mijn neef me geregeld mee om te gaan hardlopen en een vriend die recent in Amsterdam is komen wonen, neemt me mee naar sociale aangelegenheden. Een avondwandeling in m’n eentje wordt aangevuld met de glimlach van een passant, wanneer we elkaar proberen te ontwijken.

Naast mijn baan het ik dus ook mijn eigen sieradenmerk, de webshop is langzaam op gang aan het komen. Om het verder te laten groeien is iedere dag actie vereist, bijvoorbeeld door een post te doen op Instagram. Ook werken aan nieuwe producten vergt de nodige tijd, maar toch ben ik bang om me te gaan vervelen deze zomer.

Wat gaan we deze zomer doen?

Wat gaan we deze zomer doen? Op dit moment kan ik met mijn gedachten niet verder dan twee weken vooruit, hooguit drie. Er staan een aantal bezoeken op de planning, het bezoek krijgt een logeerplek bij mij in de wijk. Met mooi weer biedt het park een mooie uitkomst, maar omdat er voor de binnenactiviteiten gereserveerd moet worden, moet ik gaan plannen. Eigenlijk helemaal zo slecht nog niet. Het zit in mijn genen (dit zie ik bij meerdere familieleden) om vrije tijd op z’n beloop te laten gaan. Op de dag zelf bekijken waar de behoefte zit en vaak kan dit niet meer gerealiseerd worden. Met plannen en daarbij ook een reservering plaatsen, is de kans nogal groot dat het doorgaat. En het biedt mogelijkheid op voorpret.

Een avondwandeling in m’n eentje wordt aangevuld met de glimlach van een passant

De zomer zal dit jaar niet meer bestaan uit festivals in de weekenden en ongelimiteerde hapjes en drankjes buiten de deur op een doordeweekse dag. Het werken op kantoor hebben we inmiddels redelijk kunnen nabootsen. Hoe gaan we dat doen met de activiteiten die we normaal hadden om even af te kunnen schakelen? Ik weet het niet, als ik daaraan denk gaat dit meestal gepaard met een zucht. Ook al hoort niemand dat ik dit adembommetje via mijn neus laat ontsnappen. Ik beeld me mogelijke alternatieven in voor de dansjes die ik graag maakte met mijn vriendinnen. Maar ik kom niet verder dan een geluidsdichte ruimte die we huren, waar we dan op gepaste afstand sfeer proberen te maken. Mogelijk dat het idee door iemand anders beter uitgewerkt kan worden. Gezellig BBQ-en met vrienden, maar bij welke vrienden? We kunnen niet allemaal bij elkaar zijn. Verjaardagen, kraamvisite, vrijmibo’s… Laten we eens nadenken over wat er misschien wel mogelijk zal zijn. Mijn buurjongen is straks afgetraind, een vriendin bloeit uit tot een landelijk bekende dichter en een kennis stort zich op het schilderen.

Ik heb een hoop te doen deze zomer

De vrijetijdsactiviteiten verleggen zich van dansen, eten en drinken naar persoonlijke ontwikkeling. Waar het me voorheen goed lukte om aan mijn gedachten voorbij te jagen met een overvolle planning, wordt ik nu teruggefloten door vadertje tijd. Mijn gedachten dienen zich aan en ik kan nergens naartoe vluchten. Waar mijn grootste angst lag, ontstaat nu een ruimte waar ik met een been binnen sta. Ik geef me over aan mijn gedachten. Wat ik me besef is dat ik al wist wat ik dacht, de angst gaf er een extra dimensie aan. Ik heb een hoop te doen deze zomer.

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!