Liefde en relaties tijdens Corona

Met het opstellen van de titel denk ik al ‘he gatsie’, kan ik Corona even buiten beschouwing laten?! Maar toch heb ik de naam erin gezet, anders wordt het wel een hele lange titel waarmee ik de situatie mee schets. Deze editie van mijn blog krijgt wel een ietwat persoonlijker tintje, maar daarmee krijgen de woorden meer ziel, dat wil ik er tenminste mee bereiken.

Deze editie van mijn blog krijgt wel een ietwat persoonlijker tintje

Sinds september 2018 woon ik in Amsterdam en heb ik het grootste deel van mijn sociale leven achtergelaten in Maastricht. Mijn vrienden en vriendinnen heb ik op meerdere momenten gemist, maar Amsterdam is wat ik echt nodig heb in deze fase van mijn leven. Lekker opgaan in de menigte, minimale kans om bekende gezichten tegen te komen op straat en alles wat je je maar kan bedenken is er verkrijgbaar. Deze voordelen zijn geen halszaak voor me, maar het geeft me het gevoel als een vis in het water waarschijnlijk heeft. Maar na een tijdje lekker een beetje rondgezwommen te hebben, kwam ik een hele leuke vis tegen. We hebben precies 2 maanden gedatet vóór Corona tijdperk en ongeveer 2 maanden tijdens de intelligente lockdown. Deze laatste 2 maanden waren niet leuk, ik ervoer veel stress met het thuiswerken en mijn wereld was heel erg klein geworden.

Mijn wereld was heel erg klein geworden

Mijn vis, die eigenlijk gewoon een leuke man is, was gevoelsmatig mijn enige uitweg uit mijn studio waar slapen/wonen/koken/werken/bewegen in één ruimte plaatsvond. Maar hij heeft mijn behoefte niet begrepen of ik ben niet duidelijk geweest in mijn behoeftes uit te spreken. Wat de reden is maakt niet meer uit, hij is niet meer verliefd en er is geen relatie meer waarvoor je dit soort dingen moet uitpraten. Als ik nu terug kijk op de afgelopen maanden, dan zou ik ook niet verliefd zijn op mijzelf. En dat wil niet zeggen dat ik moet veranderen, het betekent dat ik mijn leven moet veranderen om weer de vrolijke, bijdehante en gezellige vrouw te kunnen worden die ik eigenlijk ben. Ik was veranderd in een gestreste, afhankelijke en eenzame kluizenaar. Als ik baardgroei had dan zou ik ook een lange baard hebben waarschijnlijk. Corona is natuurlijk niet de enige reden waarom deze relatie is stukgelopen, maar het vraagt wel een extra investering. Er zijn relaties die bestendig zijn tegen een langdurige moeilijke periode, als je er allebei voor wil gaan dan vindt je wel een manier waarop het werkt.

Als ik baardgroei had dan zou ik ook een lange baard hebben

Met het thuiswerken lijkt liefdesverdriet op een griep of iets anders waardoor je niet goed kan functioneren. Een stevige kater is misschien een beter voorbeeld. In de tijd dat we nog op het kantoor werkten, zou ik even tussendoor mompelen dat het uit is. Dan konden we daarna een paar flauwe grappen maken en dan hoeft een zucht of een lang gezicht niet verder uitgelegd te worden. Door het vele video vergaderen proberen we nu de gesprekken beperkt te houden en zet ik m’n camera gewoon even uit als het me zwaar valt. Collega’s hoeven geen vrienden te zijn, maar ik mis ze wel heel erg onderhand. Naast de werkrelaties zijn vriendschappen ook relaties, met vaak veel liefde naar elkaar. Het maakt het heel zwaar dat je elkaar niet kunt zien. Er zijn momenten dat je echt even behoefte hebt aan een luisterend oor of een stevige knuffel, maar om iemand op te bellen voelt dan ook wat overdreven. Er zijn veel vrienden (de meeste, 90%) waar ik van tevoren geen telefonische relatie had opgebouwd. Ik vind het heel erg spannend om iemand op te bellen namelijk als het geen zakelijk doel heeft. Het zijn gedachten of kleine voorvallen die je bespreekt als je bij elkaar bent waar je dan graag even de aandacht voor wilt hebben. Maar ik ben gezegend met een hoop fijne vrienden en vriendinnen, ondanks dat ik ergens weggestopt zit ver buiten bereik, weten ze me toch goed aan te voelen en proberen ze me steun en troost te bieden.

Ik vind het heel erg spannend om iemand op te bellen

Omdat mijn relatie met anderen nu wat lastiger is, houd ik meer tijd over voor de relatie met mijzelf. Dit is wel de meest complexe relatie van ze allemaal. Met wel klein voordeel dat als ik niet meer verliefd ben op mezelf, ik mezelf toch nóóit in de steek zou laten. Ik ben onlosmakelijk verbonden met mezelf en wij hebben besloten om er het beste van te maken. En met die mindset ziet het er weer een stuk zonniger uit!

Op het moment wordt mijn blog nog door vrijwel niemand gelezen, mocht jij nu tot dit punt zijn gekomen, zou je me dan feedback willen geven?

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!