Liefde en relaties tijdens Corona

Met het opstellen van de titel denk ik al ‘he gatsie’, kan ik Corona even buiten beschouwing laten?! Maar toch heb ik de naam erin gezet, anders wordt het wel een hele lange titel waarmee ik de situatie mee schets. Deze editie van mijn blog krijgt wel een ietwat persoonlijker tintje, maar daarmee krijgen de woorden meer ziel, dat wil ik er tenminste mee bereiken.

Deze editie van mijn blog krijgt wel een ietwat persoonlijker tintje

Sinds september 2018 woon ik in Amsterdam en heb ik het grootste deel van mijn sociale leven achtergelaten in Maastricht. Mijn vrienden en vriendinnen heb ik op meerdere momenten gemist, maar Amsterdam is wat ik echt nodig heb in deze fase van mijn leven. Lekker opgaan in de menigte, minimale kans om bekende gezichten tegen te komen op straat en alles wat je je maar kan bedenken is er verkrijgbaar. Deze voordelen zijn geen halszaak voor me, maar het geeft me het gevoel als een vis in het water waarschijnlijk heeft. Maar na een tijdje lekker een beetje rondgezwommen te hebben, kwam ik een hele leuke vis tegen. We hebben precies 2 maanden gedatet vóór Corona tijdperk en ongeveer 2 maanden tijdens de intelligente lockdown. Deze laatste 2 maanden waren niet leuk, ik ervoer veel stress met het thuiswerken en mijn wereld was heel erg klein geworden.

Mijn wereld was heel erg klein geworden

Mijn vis, die eigenlijk gewoon een leuke man is, was gevoelsmatig mijn enige uitweg uit mijn studio waar slapen/wonen/koken/werken/bewegen in één ruimte plaatsvond. Maar hij heeft mijn behoefte niet begrepen of ik ben niet duidelijk geweest in mijn behoeftes uit te spreken. Wat de reden is maakt niet meer uit, hij is niet meer verliefd en er is geen relatie meer waarvoor je dit soort dingen moet uitpraten. Als ik nu terug kijk op de afgelopen maanden, dan zou ik ook niet verliefd zijn op mijzelf. En dat wil niet zeggen dat ik moet veranderen, het betekent dat ik mijn leven moet veranderen om weer de vrolijke, bijdehante en gezellige vrouw te kunnen worden die ik eigenlijk ben. Ik was veranderd in een gestreste, afhankelijke en eenzame kluizenaar. Als ik baardgroei had dan zou ik ook een lange baard hebben waarschijnlijk. Corona is natuurlijk niet de enige reden waarom deze relatie is stukgelopen, maar het vraagt wel een extra investering. Er zijn relaties die bestendig zijn tegen een langdurige moeilijke periode, als je er allebei voor wil gaan dan vindt je wel een manier waarop het werkt.

Als ik baardgroei had dan zou ik ook een lange baard hebben

Met het thuiswerken lijkt liefdesverdriet op een griep of iets anders waardoor je niet goed kan functioneren. Een stevige kater is misschien een beter voorbeeld. In de tijd dat we nog op het kantoor werkten, zou ik even tussendoor mompelen dat het uit is. Dan konden we daarna een paar flauwe grappen maken en dan hoeft een zucht of een lang gezicht niet verder uitgelegd te worden. Door het vele video vergaderen proberen we nu de gesprekken beperkt te houden en zet ik m’n camera gewoon even uit als het me zwaar valt. Collega’s hoeven geen vrienden te zijn, maar ik mis ze wel heel erg onderhand. Naast de werkrelaties zijn vriendschappen ook relaties, met vaak veel liefde naar elkaar. Het maakt het heel zwaar dat je elkaar niet kunt zien. Er zijn momenten dat je echt even behoefte hebt aan een luisterend oor of een stevige knuffel, maar om iemand op te bellen voelt dan ook wat overdreven. Er zijn veel vrienden (de meeste, 90%) waar ik van tevoren geen telefonische relatie had opgebouwd. Ik vind het heel erg spannend om iemand op te bellen namelijk als het geen zakelijk doel heeft. Het zijn gedachten of kleine voorvallen die je bespreekt als je bij elkaar bent waar je dan graag even de aandacht voor wilt hebben. Maar ik ben gezegend met een hoop fijne vrienden en vriendinnen, ondanks dat ik ergens weggestopt zit ver buiten bereik, weten ze me toch goed aan te voelen en proberen ze me steun en troost te bieden.

Ik vind het heel erg spannend om iemand op te bellen

Omdat mijn relatie met anderen nu wat lastiger is, houd ik meer tijd over voor de relatie met mijzelf. Dit is wel de meest complexe relatie van ze allemaal. Met wel klein voordeel dat als ik niet meer verliefd ben op mezelf, ik mezelf toch nóóit in de steek zou laten. Ik ben onlosmakelijk verbonden met mezelf en wij hebben besloten om er het beste van te maken. En met die mindset ziet het er weer een stuk zonniger uit!

Op het moment wordt mijn blog nog door vrijwel niemand gelezen, mocht jij nu tot dit punt zijn gekomen, zou je me dan feedback willen geven?

11 reacties

 1. Ahhh Elsie!! Ik lees je blog iedere keer ?. Ik vind ze super leuk want ik lees iedere keer je nieuwe. Maar ik besef me nu dat ik me niet de moeite had genomen om te zoeken hoe ik een reactie kon achterlaten. Je bent een toppertje! Je doet het toch maar allemaal. En gaat je dromen achterna. En deze fase in je leven heeft ook weer een hoger doel die je nu waarschijnlijk nog niet ziet. Vooral rustig blijven doorademen en houdt die positiviteit vast. HELEMAAL KNETTAH zou Tonnie zeggen. Groetjes en veel liefs Dymphy

 2. Er zit een schrijfster in je verborgen. Je zou een boek moeten gaan schrijven. Je hebt een leuke manier van schrijven. Groetjes van een je oud collega

 3. Wat mooi geschreven Else! Ik hoop dat je je snel weer de oude voelt! Hoop je snel weer eens te zien!?

  Liefs Katja

 4. Nou else,dat heb je mooi geschreven,ik wist niet dat je in amsterdam woonde.je moet maar denken,uiteindelijk komt alles weer goed??Heel veel succes?

 5. Wat een mooie blog! Leuk/interessant geschreven! Ik hoop dat je je snel wel weer beter voelt en dat de zon echt fel weer gaat schijnen voor je! ❤️ Hopelijk is het leven sowieso weer snel normaal voor iedereen!

 6. Mooi hoe je het beschrijft, stoer hoe je zo open durft te zijn en wat ontzettend vervelend dat je in deze mega dip zit. ? Francis

 7. Hoi Els,
  Je blogs lezen lekker weg hoor. Lijkt me lastig om zo open over je gevoelens te praten in een blog maar het doet je duidelijk goed. Tot snel, x jean

 8. Hoi Else, wat mooi en pakkend geschreven! Blijf bloggen zou ik zeggen-je hebt talent hiervoor?Ik herken zeker zaken in je verhaal – deze periode laat je thuiskomen in jezelf. Nu de wereld stil heeft gestaan – en nog grotendeels stilstaat- moeten we ons leven omgooien en dat is iets wat we nooit eerder in deze snelle maatschappij zo erg hoefden te doen- alles was vanzelfsprekend en we leefden er maar op los. Deze hele periode laat mij steeds meer beseffen dat de aarde- de motor van ons bestaan- begint te pruttelen…niets is meer zo vanzelfsprekend als dat het was. Else, ik wens je veel sterkte en wijsheid en hoop je gauw weer eens te zien- en ik blijf je blogs volgen! Lieve groet Ed?

 9. Wat fijn om je te lezen, lieverd. En, er is echt niks mis mee om óók afhankelijk te zijn in een relatie. Jij bent een ontzettend lieve, vrolijke, sprankelende vrouw. Ook als je een paar maandjes thuis zit. Zoals het een goede vrouw betaamt ben je zeer veelzijdig, incluis je wat mindere kanten. Jammer genoeg is hij niet toe aan zo’n fantastische vrouw als dat jij bent ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!