Op afstand er toch een beetje bij kunnen zijn

De maand mei zit normaal gesproken voor mij bomvol met vieringen. Het is meestal al goed weer, en we trappen op 2 mei af met de verjaardag van een dierbare vriendin. In februari hebben we al zitten brainstormen over de feesten waar we naartoe zouden kunnen gaan, 2 mei valt dit jaar op een zaterdag dus de keuze is reuze. Volgende week zaterdag wordt een andere lieve vriendin 40, over de invulling van die verjaardag hebben we het al jaren! En ja, de dag erna is het Moederdag, dus we willen ook redelijk fris bij de lunch verschijnen om mama even goed in het zonnetje te zetten. Op 12 mei is er nog een goede vriendin jarig die enkel vanwege de chronologische volgorde, achteraan in het rijtje is komen te staan. Dit jaar zal ik nergens bij aanwezig kunnen zijn.

Dit jaar zal ik nergens bij aanwezig kunnen zijn

Ik ben opgegroeid in Maastricht en daar heb ik mijn sociale leven opgebouwd. In 2018 ben ik naar Amsterdam verhuisd, sindsdien heb ik vele bezoekjes aan het Zuiden gebracht per trein in de weekenden. Op dit moment is reizen met de trein enkel voor degenen die niet anders kunnen vanwege hun werk. Ik kan even geen bezoekjes brengen, maar ook de jarigen kunnen ook niet te veel bezoek ontvangen. Het is voor iedereen echt even anders dan we gewend zijn.

Bij de pakken neerzitten is het laatste wat ik wil doen, ik breng m’n dagen al zoveel zittend door! Liever ga ik op zoek naar een manier om iemand op afstand een goed gevoel te geven. Er wordt weer meer verstuurd per post zoals kaarten en brieven, maar de pakketpost explodeert op het moment! Geen zorgen, geen echte explosies maar wel soms 7 dagen wachten totdat een bestelling arriveert. Met deze kennis is het belangrijk om je cadeaus tijdig te bestellen. Mijn cadeau voor de vriendin van 2 mei heeft er een week over gedaan om van de webshop bij mij thuis te belanden, om het dan als verrassing naar haar adres te sturen was geen optie meer. Ik heb mijzelf zeer gelukkig mogen prijzen dat zij afgelopen weekend naar Amsterdam is gekomen, ik kon mijn cadeau gewoon tijdens haar bezoek overhandigen. Wat ik een erg leuk idee vond is om mijn woning vol te hangen met slingers, dit werd ook door haar erg gewaardeerd.

Wat ik een erg leuk idee vond is om mijn woning vol te hangen met slingers, dit werd ook door haar erg gewaardeerd

Omdat de andere verjaardagen en Moederdag in de toekomst liggen moet ik een beetje voorzichtig zijn met welke informatie ik hier prijs geef. Wel wil ik wat algemene ideeën delen. Cadeaus van webwinkels kunnen vaak ook direct naar de ontvanger gestuurd worden, een boodschap kan daar ook nog aan toegevoegd worden. Dit is ook een optie bij GuanYin Jewels! Ik pak graag iedere bestelling in als cadeautje, maar voor een bijzondere gelegenheid kun je dit bij je bestelling aangeven en ik zorg voor een gepaste verpakking. Een mooie bos bloemen die de plaatselijke bloemist wil bezorgen maakt iemand op de feestdag zelf heel blij, daarbij steun je ook nog de Nederlandse bloemenmarkt (denk ik). Twijfel je of je cadeau tijdig bij de ontvanger kan arriveren? Ken je mogelijk iemand in die woonplaats die een cadeau in jouw naam kan -en wil bezorgen? Het laten bezorgen van een sushi schotel voor de liefhebber (daar zou ik bijna dagelijks dolgelukkig van worden). Misschien zijn er meerdere ondernemers die in deze tijd de optie aanbieden om te bezorgen? Ik heb aanbod van high tea’s voor thuis voorbij zien komen op social media, of bijvoorbeeld een cocktailservice aan huis.

Nu ik wat leuke voorbeelden aan het bedenken ben, twijfel ik aan mijn cadeaus die ik heb gepland. Maar eigenlijk is het verrassingseffect (van een aangename verrassing) hetgeen wat het zwaarst weegt. Nou, nee, de verrassing dat je aan iemand hebt gedacht en niet zomaar even, je hebt er ook nog een hele organisatie aan gewijd. Ik heb er in ieder geval heel veel plezier aan als ik eraan denk hoe de ontvanger het zal ervaren.

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!