Stay@home, wat zijn de effecten na 2 weken?

De foto’s die we doorgestuurd kregen over de Corona toestand in Italië zijn nu ook voor ons de werkelijkheid geworden. Sommige straten lijken wel uitgestorven en om de supermarkt binnen te mogen gaan wacht men eerst in een rij. We weten nu wel dat het serieuze zaak is en heel Nederland begint langzaam te wennen aan de aangescherpte maatregelen.

Waar mijn weekenden normaal gesproken een sociale invulling hadden, zit ik nu alleen. Maar ik voel me niet eenzaam, in de verschillende Watsappgroepen is het nooit stil. Ook bel ik wat vaker met vriendinnen dan voorheen. Een vriendin bezoekt haar vader nu om de dag, wel met 1,5 meter afstand. Iedereen lijkt even wat extra betrokken te zijn bij hoe het met iedereen gaat.

Iedereen lijkt even wat extra betrokken te zijn bij hoe het met iedereen gaat

Buiten de overvloedige creativiteit die naar voren komt uit de vele filmpjes en afbeeldingen die massaal gedeeld worden op social media, zie ik creatieve oplossingen voor hetgeen we nu missen. De vrijdagmiddagborrel gaat via Skype met ieder zijn eigen drankje en eventuele borrelgarnituur. Een bevriend stelletje gaat eens per maand uit eten om zo voldoende quality time met elkaar door te brengen, dat gaat nu helaas niet. De oplossing is om het Italiaans restaurant in huis te halen. De mediterraans ogende tuinset is naar binnen gehaald, begeleid met Italiaanse muziek en een heerlijke Italiaanse rode wijn. Het driegangendiner kon eenvoudig besteld worden.

De oplossing is om het Italiaans restaurant in huis te halen

Een vriendin heeft heel haar woning geordend en alles weggedaan wat ze niet meer nodig had. Een vriend stippelt zijn toekomst uit en ziet een rooskleurige toekomst, ondanks zijn ontslag wat vorige week is aangekondigd. De prachtige tekeningen die ik voorbij zie komen op Instagram geven me het gevoel dat ik ook weer iets aan zelfontplooiing moet doen.

Maar de ontslagen zijn helaas ook al een feit, horecaondernemers hebben niet allemaal de mogelijkheid om hun service te verleggen naar afhaal -of bezorgservice. Die eerder benoemde vriend verliest zijn baan als kok omdat zijn contract moest worden verlengd op 1 juni 2020. Daarbij hebben de winkels nu al voelbaar een klap gehad omdat steden een uitgestorven winkelcentrum hebben. Hun verkopen moeten ze nu zien te behalen met hun webwinkel, die nog snel even opgeleukt moet worden. Als je de luxe hebt van een gegarandeerd inkomen in deze tijd, probeer dan vaker te kiezen voor een kleine ondernemer zodat zij hopelijk het hoofd boven water kunnen houden. tip! voor dameskleding neem eens een kijkje op www.mybajka.nl

tip! voor dameskleding neem eens een kijkje op www.mybajka.nl

We hebben een grote groep mensen in onze Nederlandse maatschappij die aan de onderkant van de armoedegrens leven, die groep dreigt nu snel te groeien. Er zijn mensen die honger lijden en dit worden er nu helaas meer. De voedselbank heeft niet alleen meer monden te voeden, er komt ook nog eens minder voedsel binnen. Supermarkten doneren producten die zijn overgebleven, maar door het hamsteren blijft er minder over. Door de Voedselbank te steunen helpen we de mensen helpen die nu honger hebben in Nederland.

Er zijn mensen die honger lijden en dit worden er nu helaas meer

Om een steentje bij te dragen doneer ik bij elk verkocht item 1 euro aan de Voedselbank, dit doe ik over de periode van 1 april tot en met 30 april. Elke avond komt er een update hoeveel items er verkocht zijn. De Voedselbank gebruikt 99 cent van elke euro om mensen te helpen, de werkzaamheden die zij verrichten zijn volledig vrijwillig.

In de afgelopen weken is er heel veel liefde voelbaar in onze samenleving, laten we dat vooral vasthouden. Zorg goed voor elkaar!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!