Een heterdaadje

Waar mijn droom over ging weet ik me niet meer te herinneren, maar het gepiep en geklop verplaatste zich vanuit het verhaal naar mijn voordeur. De bel van mijn voordeur piepte nog een keer, gevolgd door het stevig bonken van een vuist op de deur. Gewikkeld in mijn tweepersoonsdekbed schreed ik naar de voordeur terwijl ik mijn oordopje uit mijn oren plukte, ik hoorde nu dat het menens was. Door mijn spiekgaatje zag ik in mijn verlichte portaaltje twee agenten in vol ornaat staan, oh nee, stront aan de knikker!

Ik hoorde nu dat het menens was

Na een bezoek aan mijn broertje, kwam ik goed en wel thuis om 23:00. Aan de muziek en het volume ervan te horen, was er een feestje bij een buurtje. Ik wilde mijn avond vredig afsluiten en maakte mijn eigen feestje met een serie op Netflix, een geurkaars en een zak popcorn. Het bescheiden feestje in mijn woonkamer kwam tot een eind, maar de muziek bij de buren had een ritme wat niet snel tot stilstand zou komen. Ik wilde me hier niet te veel aan storen en heb na het tandenpoetsen meteen een set oordopjes in m’n oren gepropt.

Het bescheiden feestje in mijn woonkamer kwam tot een eind

Ik stond nog flink met mijn ogen te knijpen tegen het licht dat vanuit mijn portaaltje op mijn gezicht viel. De agenten keken me tijdens dit geknipper wat verbaasd aan, alsof ik me heel vreemd gedroeg om 02:30 aan mijn voordeur. ‘Zeg, heb jij hier een feestje?!’, vroeg een van hen. Ehm, een feestje… Ik heb mijn eigen bescheiden feestje gehad zo had ik gisterenavond besloten, maar dit zou niet het probleem kunnen zijn. Sorry, ik probeer nog even wakker te worden, ik lag in een hele diepe slaap. ‘Er is geluidsoverlast gemeld!’ Ohh ja! Daarom sliep ik dus met mijn oordopjes in, zei ik terwijl ik de twee neongele propjes in mijn hand liet zien. ‘Die werken in ieder geval goed, we staan hier al een tijdje bij je aan de deur! Toen ik nog maar eens duidelijk had gemaakt dat de geluidsoverlast niet door mij veroorzaakt was, kreeg ik de welgemeende excuses voor het wekken, terwijl het me als enige in dit deel van de straat zo goed was gelukt om in een diepe slaap te geraken. ‘Er is gemeld dat het feest op de tweede verdieping plaatsvond, welk huisnummer is dit dan?’ Ahhhh ja, voor de achterburen ben ik de derde verdieping, maar vanachter de voordeur woon ik op de tweede verdieping, woning A heeft een andere voordeur.

We staan hier al een tijdje bij je aan de deur!

Daar lag ik in mijn bed, klaarwakker met geluiddemping in mijn oren. Die verdomde oordopjes konden me niet de nachtrust bieden waar ik op gehoopt had. De onderbuurvrouw had vanmorgen de tassen met lege drankflessen klaargezet om naar het milieuperron te brengen. Ik heb niet meer gehoord of zij die vriendelijke agenten nog aan de deur heeft gehad.

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief Inschrijving

Schrijf je nu in voor de GuanYin Jewels nieuwsbrief en blijf op de hoogte!